מקווה
מקווה נשים . מקווה גברים
מקווה נשים
מקווה טהרה
בתורה הקדושה מבואר שטהרת הגוף הינה חלק פונדמנטלי באורח החיים שלנו ולכן בכדי שהבית יהיה בריא הטהרה הינה אבן יסוד.
לפרטים נוספים צרו קשר עם הרבנית יהודית:
"
וזו היא השליחות הגדולה והחובה שמוטלת על נשי ישראל, להשתדל על עצמן שבנות יהודיות ישמרו על טהרת המשפחה: מכיוון שמלבד זאת שהמצווה הזו היא יסודית, קדושת היסוד בחיי המשפחה ונוגעת בבריאות הנשמה (ובריאות הגוף) וניקיון הנשמתי של ילדים יהודיים, זהו עניין שמשפיע ומתרחב במשך על הדורות היהודיים, דרך נצחיות היהדות: נולדים ילדים, והם גדלים ובונים את ביתם היהודיים, "בנין עדי עד", וילדי הילדים וכו'.
(לקו"ש ח' י"ג ע' 260 תרגום חופשי)
"
כיצד הוקם
מקווה הנשים
תכנון מקווה הטהרה לנשות ישראל בפערו החל בשנת תשמ"ח ובברכת הרבי שליט"א מליובאוויטש מלך המשיח החל להבנות בשנת תשמ"ט. הבנייה נבנתה למרות בעיות שונות שנוצרו כמחסור תקציבי אי ירידת גשמים בעיר, ועוד, ולבסוף נחנך בשנת תשנ"ו.
היום תוכלי להנות ממקווה מפואר לתפארת. הטבילה הינה ללא עלות, אך ניתן לתרום כפי נדבת ליבך.
מוזמנת ליצור קשר עם הרבנית יהודית לקביעת תור:
מקור
תקנת
המקווה
עזרא הסופר תיקן שגברים קודם לימוד התורה ותפילה יטבלו במקווה לטהרה. כיום פוסק השולחן ערוך שהתקנה אינה עומדת על מקומה אך מנהגנו לטבול בכל זאת קודם תפילת שחרית לתוספת טהרה ולעדן את נפשנו.
כיצד הוקם
מקווה הגברים
בשנת תשס"ה בבית חב״ד התקיים מכון הסמכה לרבנות. לתלמידים שלמדו וחפצו לטבול כנהוג מידי יום, לא היה מקום מסודר לכך. לכן באותה שנה, הוחלט בבית חב"ד להקים את המקווה שישמש את הגברים. הבנייה היית עם הרבה מניעות ולבסוף בברכת הרבי שליט"א מליובאוויטש מלך המשיח בהושענא רבה תשע"א המקווה נפתח לציבור הרחב.
המקווה כשר למהדרין עם מי גשמים אשר הובאו במיוחד מהרי האנדים.
מקווה
כלים